mandag den 22. august 2011

DF: Den økonomiske debat klemmer os

DF står ifølge en ny meningsmåling til en gevaldig vælgerlussing. De står til kun 10,7 procent af stemmerne, hvilket er et fald på 2,5 procentpoint siden juni, hvor de stod til 13,2 procent. Et så dramatisk fald må vel have en god forklaring, så nu er det tid til at (over)fortolke tallene. Hvorfor går DF så meget tilbage?
Dansk Folkeparti bliver klemt i den økonomiske debat. Sådan forklarer partiets finansordfører, Kristian Thulesen Dahl, at DF i en ny meningsmåling fra Megafon blot står til 10,7 procent af stemmerne.
»Mange af vores vælgere er optaget af helt dagligdags spørgsmål. I kølvandet af den usikkerhed, der har været i verdensøkonomien de sidste par uger, har sendefladen - helt berettiget - været fyldt af det«, siger Kristian Thulesen Dahl.
Som jeg har skrevet om før, så er meningsmålingstal behæftet med usikkerhed. Når målingen siger 10,7 betyder det i virkeligheden et sted i intervallet (8,9 - 12,7) og når den siger 13,2 betyder det (11,2 - 15,4). Når de to intervaller overlapper er det med andre ord ikke usandsynligt at DF slet ikke er gået tilbage.

Så Kristian Thulesen Dahls gode historie om de underliggende årsager til partiets deroute er muligvis kun det: en god historie.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar