onsdag den 3. august 2011

Pas på lommetyve

Når man er på ferie risikerer man at blive bestjålet, og så er det jo interessant at vide hvilke situationer der er forbundet med størst risiko så man kan forsøge at undgå dem. Topdanmark har ifølge rejseliv.dk undersøgt
(...) over tusinde af den type sager, som deres kunder har anmeldt. Og det viser sig, at to trediedele af alle tyverierne har fundet sted på offentlige steder
På baggrund af undersøgelsen opstiller rejseliv.dk en top-fem over hvor vi intetanende turister bliver franarret vores ejendele og værdier:

Her bliver du bestjålet

  1. Offentlige steder
  2. Bilen
  3. Hotellet
  4. Ved røveri
  5. Ferieboliger, der er lejet privat
Det giver stof til eftertanke - jeg vil i hvert fald være ekstra påpasselig næste gang jeg parkerer bilen på den offentlige parkeringsplads ved hotellet. Bør man helt undgå bilen? Bussen og toget er begge offentlige steder, så det er endnu mere farligt. På hotellet og i de private ferieboliger er der stor risiko for tyveri. Måske bør man vælge en køjeseng i fællesrum på vandrerhjem - den mulighed er ikke på risiko-listen.

Men er det god statistik eller talmagi? Hvad siger top-fem listen os egentlig? Ingenting faktisk. For det første er risiko-kategorierne så brede, at de stort set er meningsløse. Kan man undgå offentlige steder når man er på ferie? Ja, men det bliver nok ikke den mest spændende ferie. For det andet kunne man underopdele kategorierne yderligere - så ville de nye underkategorier dumpe langt ned af listen. "Offentlige steder" kunne for eksempel inddeles i museer, cafeer, restauranter, gågader, rådhuspladser, osv. Alt efter hvilke kategorier man vælger, kan man få listen til at se ud præcis som man har lyst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar