onsdag den 30. november 2011

Joakim B Olsen: Hykleri

Joakim B. Olsen beskylder Karen Hækkerup for hykleri, når hun opfordrer til debat om det personlige ansvar i forbindelse med velfærdsydelser og overførselsindkomster. Det ser ellers ud til at Karen Hækkerup er enig med Olsen, idet hun udtaler:
I alt for lang tid, har vi været fokuserede på, hvad vi kan få, og for lidt fokuserede på vores eget ansvar for at bidrage til fællesskabet.
Det skulle man tro Olsen kunne erklære sig enig i og byde ind med nogle politiske løsninger på problemstillingen. Men hans svar er:
Jeg anerkender og vil gerne rose Karen Hækkerup for at tage denne her debat, men det er hykleri [...] De sidste ti år har [Socialdemokraterne] udlagt, at bare det, at den borgerlige regering havde et mindre offentligt forbrug end de selv havde, så var det en massakre af velfærdssamfundet.
Nu skal denne blog jo ikke handle om politikere der hellere vil beskylde hinanden for hykleri end diskutere politik - den skal handle om tal og statistik. Det der i den forbindelse stikker i øjnene i Olsens udtalelse er kommentaren om at "den borgerlige regering havde et mindre offentligt forbrug". Kan vi nu ikke en gang for alle få dræbt den myte. Den borgerlige regering brugte mere på velfærd end nogensinde før. Her er "fakta" sakset fra Venstres hedengangne hjemmeside tjekligefakta.dk
Danmark bruger i 2010 over 66 mia. kr. mere på velfærd sammenlignet med 2001.

Aldrig har Danmarks offentlige sektor været større, og aldrig har vi brugt så mange penge på velfærd. I 2009 var der godt 758.000 fuldtidsansatte i den offentlige sektor, og det offentlige forbrug udgør 28 pct. af BNP. Det er historisk meget. Vi bruger over 66 mia. kr. mere på velfærd i 2010 end vi gjorde i 2001. Det er særligt på de borgernære områder som sundhed, uddannelse, ældrepleje og børnepasning, vi bruger velfærdspengene.

De mange ekstra milliarder betyder, at det har været muligt at ansætte over 30.000 flere medarbejdere i den offentlige sektor fra 2002 til 2009 (3. kvartal). Det betyder flere medarbejdere til at sikre god kvalitet i sundhedsvæsenet, plejesektoren mv.

1 kommentar:

  1. Hehe. Joakim B. Olsen er hoppet på limpinden: Den tidligere opposition havde held med at bilde befolkningen ind, at der blev skåret ned på de offentlige budgetter - selvom det omvendte var tilfældet.

    SvarSlet