mandag den 7. november 2011

Hvorfor er Socialdemokraterne i frit fald?

Socialdemokraterne har efter valget oplevet en kraftig nedtur i meningsmålingerne, men meningerne er delte om årsagen. Hans Engell peger i Ekstrabladet på den nye regerings løftebrud, dens kaotiske start, og Thornings kedelige åbningstale. Men værst af alt er, ifølge Engell, at regeringen ikke fremstår som et samlet hold.

Hvad årsagen er, skal jeg ikke gøre mig klog på, men et faktum er det i hvert fald at Socialdemokraterne falder i meningsmålingerne. Dog er det værd at huske på at tendensen, som jeg tidligere har beskrevet, begyndte allerede en måned før Folketingsvalget, hvilket kunne indikere at årsagen ligger dybere end brudte valgløfter, kedelige taler eller manglende holdånd.
Grafisk fremstilling af meningsmålinger fra fem analyseinstitutter. Hvert punkt er en måling og de farvede bånd giver en ide om den statistiske usikkerhed.

1 kommentar:

  1. Ikke for at være kedelig, men oppisitionens ivrige "løftebrud" der skingret bliver akompagneret og forstærket af pressen hjælper ikke ligefrem på stemningen...

    SvarSlet