torsdag den 29. marts 2012

SF er "helt ude i hampen"

SF mener at Berlingskes kommentator Thomas Larsen er sendt i byen af Venstre, når han vurderer at Villy Søvndal har tabt kontrollen med SF. Til kritikken svarer Thomas Larsen
Kendsgerningen er, at det ikke er en krise for SF, som pressen har skabt. Vi har kunnet følge, at der er rigtigt mange klassiske SF-vælgere, der ikke længere kan genkende deres parti og derfor har taget flugten. Det skete allerede under valgkampen, da SF gik massivt tilbage, og det har så fortsat siden da. Det er de kolde realiteter.
Kilde: Berlingske
Men er det virkelig de kolde realiteter? Er SF gået massivt tilbage under valgkampen og fortsat kursen nedad siden?

Når man ser på enkelte meningsmålinger kan man som bekendt lade sig forvirre af den statistiske usikkerhed, som gør at tallene stiger og falder lidt tilfældigt fra måling til måling. Vil man have et indtryk af den overordnede udvikling kan man se på et stort antal måling foretaget over en længere periode. Og her er det tydeligt at se, at Thomas Larsen har ganske ret: SF tog et stort hop ned i meningsmålingerne under valgkampen i 2011 og er fortsat stille og roligt nedad siden.

Det er altså de kolde realiteter at det ser skidt ud for SF i meningsmålingerne - men hvordan det beviser at Søvndal har tabt kontrollen må stå for Larsens egen regning.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar